Pastinaken currysoep
Ingrediënten
- 1 volle eetlepel koriander
- 1 afgestreken theelepel komijnzaadjes
- 1 gedroogde rode peper
- 1 theelepel gemalen geelwortel kurkuma
- ¼ theelepel gemalen fenegriek
- 1 middelgrote fijngehakte ui
- 1 grote teen knoflook in de lengte in tweeën gesneden
- 1 grote pastinaak geschild en in stukken gesneden
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 liter runderbouillon
- ⅛ liter room
- gehakte bieslook of peterselie
Instructies
- Maal de korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek in een elektrische koffiemolen of stamp ze fijn in een vijzel.
- Zorg, dat ze goed zijn gemengd.
- Voor dit recept is niet alles van dit mengsel nodig, de rest kunt u in een goed afgesloten potje bewaren en gebruiken bij linzen of spinazie.
- Smoor de ui, knoflook en pastinaak 10 minuten zachtjes in een gesloten pan in de boter.
- Roer er de bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel door en laat het geheel onder af en toe roeren nog 2 minuten bakken.
- Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat de soep pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar is.
- Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer en verdun haar eventueel met water.
- Controleer de smaak.
- Breng de soep weer tegen de kook aan en voeg de room toe.
- De soep mag nu niet meer koken.
- Serveer de soep, bestrooid met bieslook of peterselie.
- U kunt er in boter gebakken dobbelsteentjes brood bij geven.