Patat Kapsalon

Patat kapsalon

Een zelfgemaakte patat kapsalon is heel makkelijk thuis te maken en dit recept is met de zelfgemaakte knoflooksaus en de frisse salade zeker zo lekker als die van een goefe grillroom
Porties: 4
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram vlaamse frieten
  • 800 gram shoarma
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote ui
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • Snufje zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel djintan
  • 200 gram geraspte kaas

Instructies

  • Zet de frituurpan aan
  • Vet een ovenschaal in
  • Snij de paprika in stukjes
  • Snij de ui in ringen en de ringen in kwarten
  • Snij de champignons in vrij dikke plakjes
  • Bak in 1 wok de shoarma in 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur gaar en droog
  • Draai het vuur uit als de shoarma drooggebakken is
  • Bak in een andere wok de ui met de paprika op hoog vuur in ook 2 eetlepels olijfolie
  • Voeg een snufje zeezout
  • Wat versgemalen zwarte peper
  • En 1 theelepel djintan toe
  • Meng het geheel goed en bak het al roerend 3 minuten
  • Doe dan de champignons erbij en zet de wok op een zacht pitje met de 25 gram ongezouten roomboter erbij
  • Bak ondertussen ook de frieten in de frituurpan
  • Wanneer de frieten klaar zijn gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal verdelen
  • Daarover de shoarma gelijkmatig verdelen
  • En het mengsel van de ui met de paprika en champignons
  • Als laatste de geraspte kaas er gelijkmatig er over verdelen
  • En de schotel boven in de oven 5 minuten onder een gloeiend hete grill zetten

Notities / Tips / Wijnadvies

Een heerlijke "fastfood" maaltijd om zelf te maken en echt een goede grillroom kan niet op tegen een zelfgemaakte patat kapsalon met zelfgemaakte knoflooksaus en een frisse salade.
Een snackbar al helemaal niet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Snack / Vlees
Land van herkomst Griekenland