Patatje Stoofvlees – Zelfgemaakt en Oer-Hollands
Geniet van de heerlijke combinatie van zelfgemaakt stoofvlees en versgebakken frietjes. Dit oer-Hollandse gerecht is perfect voor een gezellige maaltijd met je gezin.
Equipment
- Frituurpan of airfryer
- Stoofpan
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees
- 2 grote uien
- 1 flesje donker bier 33 cl
- 1,5 eetlepel appelstroop
- 1 takje verse tijm
- 1 kruidnagel
- 2 bladeren laurier
- 1 eetlepel mosterd
- Scheutje azijn
- Peper en zout naar smaak
- Boter
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verwarm een stoofpan op het vuur en smelt hierin een klont boter.
- Bak de ui even aan, voeg de geperste knoflook toe en bak dit kort mee.
- Voeg het vlees toe, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe.
- Roer door en bak het vlees even aan alle kanten.
- Voeg het bier erbij en schraap de aanbaksels los in de pan.
- Breng het bier aan de kook en draai het vuur daarna laag.
- Voeg het laurierblad, kruidnagel, takje tijm, azijn en appelstroop toe.
- Laat het geheel met de deksel op de pan 3 tot 4 uur stoven, totdat het vlees mooi zacht is.
- Roer regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.
- Bereid de verse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurpan, oven of airfryer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het stoofvlees met een flinke portie versgebakken friet of gebakken aardappeltjes.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Syrah of een Zinfandel, past goed bij het rijke stoofvlees.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g