Pechuga de pollo en jerez

Kipfilet in sherry
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • bloem om te paneren
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • ¼ liter droge Sherry Fino
  • 1 dl kippeboulllon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 klein potje olijven met pimento gevuld (circa 60 g)

Instructies

  • Snijd de kipfilets in blokjes van circa 3 cm, bestrooi ze met zout en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan.
  • Bak de stukjes kip met een paar tegelijk even aan alle kanten bruin, haal ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout.
  • Giet de olijfolie uit de pan, maak de aanbaksels los met sherry en voeg de kippenbouillon toe.
  • Pel de teentjes knoflook en knijp ze uit boven de pan.
  • Voeg het takje tijm toe en laat de saus onafgedekt tot een derde inkoken.
  • Doe de stukjes kip in de saus en kook ze circa 10 minuten zachtjes mee.
  • Snijd de olijven in plakjes en voeg ze na 5 minuten toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip