Mediterrane Penne met Tomaten-Paprikasaus

Deze mediterrane penne met tomaten-paprikasaus is een heerlijke en voedzame vegetarische optie. De combinatie van sappige paprika’s, pittige tomatensaus en romige Valess biedt een smaakvolle ervaring die perfect wordt afgerond met de frisse salade en dressing. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden en biedt een ware smaakexplosie voor de zintuigen. Buon Appetito!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g penne pasta
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 potjes tomatensaus met tomaat paprika en chili (à 185 g)
  • 2 schaaltjes Valess mediterraan à 160 g
  • 1 zak gemengde ijsbergsla 200 g
  • 3-4 eetlepels balsamico dressing

Instructies

  • Kook de penne pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak hierin de paprika’s gedurende 5 minuten.
  • Schep de tomatensaus erdoor en verwarm zachtjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Valess gedurende 5 minuten.
  • Meng de sla met de balsamico dressing.
  • Schep de tomaten-paprikasaus door de penne en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Verdeel de penne over vier borden en leg de Valess ernaast.
  • Serveer met de gemengde sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geschikt voor glutenvrij dieet:

Mogelijk, afhankelijk van de pasta gebruikt

Wijnadvies:

Antinori Cipresseto Rosato Toscana, een licht fruitige rosé wijn, past uitstekend bij dit gerecht door zijn verfrissende karakter en subtiele aroma’s.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch