Peperoni con acciughe

Paprika met ansjovis
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 paprika's
  • 8 Ansjovis filets uitgelekt
  • zout
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 teentjes knoflook geperste
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • zwarte peper

Instructies

  • Leg de paprika's op een bakplaat, zet die onder een hete grill, draai ze na een paar minuten om en haal ze eruit als het vel zwart is geblakerds.
  • Verwijder het velletje, halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in repen.
  • Leg een laag paprika in een schaal, leg er een paar ansjovisjes op en bestrooi met zout, peper, oregano, knoflook en kappertjes.
  • Leg hier weer een laag paprika op en herhaal de procedure tot alle paprika en ansjovis zijn gebruikt.
  • Besprenkel het geheel met de olijfolie en laat het 4-5 uur intrekken.
  • Serveer op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Italië