paprika gevuld met tonijnsalade

Peperoni ripini di tonno

paprika gevuld met tonijnsalade – een voorgerecht met gegrilde paprika’s gevuld met tonijnsalade. Met dit voorgerecht steel je de harten van je gasten. Niet alleen prachtig om te zien, maar zeker net zo lekker!!!
Ik ben eerlijk, voor dit gerecht heb ik kant & klare gegrilde paprika’s genomen, die in iedere supermarkt verkrijgbaar zijn. Uiteraard kun je zelf de paprika’s van te voren grillen. Ik maakte met roomkaas een variant op de traditionele tonijnsalade, maar het staat je vrij een andere tonijnsalade te gebruiken.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote gegrilde paprika’s
  • 1 blik tonijn uitgelekt
  • 200 gram Philadelphia of andere roomkaas
  • 1 gekookt ei
  • 1 eetlepel tomatenketchup of ½ eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • gedroogde tomaten pot
  • peper & zout

Instructies

  • Maak – prak – met een vork een mengsel van de roomkaas, tonijn, ui, knoflook en tomatenketchup.
  • Snij of knip 4 stukken gedroogde tomaat in kleine stukjes en versnipper het gekookte ei en voeg dit alles toe aan het tonijn-kaas-mengsel.
  • Het is raadzaam om dit mengsel een paar uur van te voren te maken zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Gebruik je een pot met gegrilde paprika’s, spoel de paprika’s dan af onder de kraan en laat ze uitlekken op keukenpapier en dep met een stuk keukenpapier ook de binnenkant droog, want er zit best veel azijn in de pot.
  • Vul met een theelepel de paprika’s met het mengsel.
  • Wat over blijft is de volgende dag lekker op een toastje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: lekker met een salade, tomaat, gedroogde tomaat en verse citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Italië