Perkedel Tahoe
gefrituurde tahoeballetjes
Ingrediënten
Instructies
- Snij de tahoe in 4 tot 5 stukken.
- Breng 3 dl water of bouillon aan de kook met theelepel zout.
- Leg de tahoe erin en laat ze 3 min. koken.
- Daarna laten uitlekken en drogen in een vergiet of zeef.
- Zaad en lijsten van de paprika verwijderen en in uiterst kleine blokjes snijden.
- Prak de tahoe zeer fijn en voeg zeer fijn gesnipperde prei en blokjes paprika toe.
- Meng alles met de vingers goed door elkaar.
- Roer de maïzena door de eieren tot een gladde massa.
- Schenk deze over de tahoe en voeg knoflook, fijngehakte peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat toe.
- Opnieuw alles mengen en 15 min. op een koele pleklaten staan.
- Maak dan balletjes zo groot als walnoten.
- Bak ze in olie snel rondom bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij de borrel. Omdat geen sojasaus verwerkt is smaken ook alle wijnen, sherry en port uitstekend hierbij