Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 200 gram kermiskokosbiscuit verkruimeld
- 10 blaadjes gelatine
- 4 halve perziken uit blik, uitgelekt
- 5 dl Friesche Vlag kwarkyoghurt perzik-maracuja 1 liter pak
- 2½ dl slagroom
Instructies
- Smelt de boter op laag vuur en meng de verkruimelde koek erdoor.
- Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (ø 24 cm).
- Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in ruim koud water.
- Snijd de halve perziken in dunne partjes.
- Breng ½ dl van het perziknat (uit het blik) aan de kook en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
- Roer dit mengsel door de kwarkyoghurt.
- Klop de slagroom stijf en spatel het door het kwarkyoghurtmengsel.
- Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de taart.
- Houd 10 partjes perzik apart voor de garnering en verdeel de rest van de perzikpartjes over het kwarkyoghurtmengsel.
- Schenk de rest van het kwarkyoghurtmengsel eroverheen.
- Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur opstijven.
- Verwijder de rand van de springvorm en garneer de taart met de overgebleven perzikpartjes.
- Snijd de taart in punten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke perzik-maracujataart als verfrissend dessert na een zomerse maaltijd.
Een glas gekoelde witte wijn, zoals een Riesling, vormt een mooie aanvulling op de fruitige smaken van de taart.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 27 g