Peshwari naan

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ dl warm water
  • 1 mespunt suiker
  • ½ theelepel gedroogde gist
  • 500 gram wit broodbloem
  • ½ theelepel zout
  • ½ dl yoghurt
  • appelmoes van 2 stevigelichtzure appels
  • 60 gram gele rozijnen
  • 60 gram amandelen geschaafde
  • 1 eetlepel korianderblaadjes
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Instructies

  • Vermeng het water met de suiker, giet dit over de gist en laat de gist erin oplossen.
  • Doe de bloem en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Doe daar het gistmengsel, de yoghurt en ± 1 1/2 dl lauw water in en kneed het ± in 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Leg dit in een ingevette schaal, dek die met een doek af en laat het deeg ± 3 uur staan.
  • Verdeel het in 4-6 stukken, rol die uit tot ovale lappen van 20 cm en trek één uiteinde uit tot een druppelvorm.
  • Leg de deeglappen op een met bloem bestoven werkvlak, prik ze over de hele oppervlakte met een vork in en bestrijk ze aan beide kanten met olie.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand en bak de stukken naan 3 minuten aan elke kant; ze moeten over de hele oppervlakte donkerbruine vlekjes hebben.
  • Verdeel er met een theelepel de appelmoes over en strooi er de rozijnen, geschaafde amandelen, korianderblaadjes en kokos over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India