Pesto Allerhande

Pesto Allerhande

basilicumsaus uit de Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 30 g pijnboompitten zakje á 100 g, Star,
  • 30 gr basilicum verse
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Knoflook pellen en grof hakken.
  • In keukenmachine knoflook, pijnboompitten en basilicum (blaadjes en stelen) pureren. Kaas erdoor mengen.
  • Al mengend olie in dun straaltje toevoegen.
  • Blijven mengen tot smeuïge, dikke saus ontstaat (= pesto).
  • Op smaak brengen met zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Jaargetijde: Snel te maken