Petjel Manga Mudah

      Reacties uitgeschakeld voor Petjel Manga Mudah

Petjel Manga Mudah

Categorie fruit
Keuken Indonesië
Auteur Lody van Rijssel

Wat gaat er in

  • 3 Mango's
  • 2 tenen Bawang putih knoflook
  • 1 Bawang merah ui, gesnipperd
  • 2 Rode lombok
  • 4 stuks Kemiries
  • 1 theelepel Trasi
  • 1 dl.Santen
  • Zout

Hoe maak ik het klaar

  • De noten geven een zachte smaak aan de gerechten en werken daarbij laxerend!
    Dus niet te veel makan (eten) ja?
  • Ontvel de mango’s (als dit moeilijk gaat eerst dompelen in warm water), en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schik de stukjes in een schaal.
  • Oelek de kemiries, ui, lombok, knoflook en trasi en doe de bumbu met de santen in een pannetje.
  • Warm de saus langzaam op en doe er iets zout bij.
  • Wacht tot de saus goed genoeg is ingedikt en giet de saus over de stukjes mango.