Piendang ketjap van rundvlees

Ondanks dat wij maar met ons tweetjes zijn, maak ik altijd een flinke pan 'Indisch" vlees. Wat ik niet gebruik vries ik in in kleine porties voor een dagje 'luie vrouw".

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 gram rundvlees s in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels olie of boter om te bakken
  • 2 uien fijngesneden
  • teentjes knoflook geperst
  • 1 flinke theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1,5 theelepel laospoeder
  • 1 eetlepel gember uit een potje of vers dat mag natuurlijk ook
  • 1 eetlepel sereh uit een potje of 1 stengel
  • 1 eetlepel tamarinde
  • 1.2 kopje ketjap manis
  • zout

Instructies

  • Dit is zoals ik het deze dag heb gemaakt.
  • Verhit boter in een pan en als het bruin is voeg je het vlees eraan toe.
  • Als het vlees rondom bruin is gebraden voeg de de uien en de knoflook toe en laat even mee bruinen.
  • Voeg dan de kruiden toe en tot slot de ketjap (eigenlijk een hele flinke scheut).
  • Wil jet jet pittiger neem dan wat meer sambal of gebruik een rode peper.
  • Lekker met witte rijst en een spruiten schotel.... (al dan niet op z'n Indisch).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië