Pikant varkensvlees met groenten en cashewnoten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl slaolie
  • 3 theelepels droge sherry
  • 2 theelepels zout
  • witte peper
  • 4 theelepels aardappelmeel
  • 400 gram varkenshaas
  • 1 kleine ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 100 gram winterwortel
  • 4 kastanjechampignons
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 eetlepel oestersaus Chinese Emperor
  • 1 theelepel sesamolie Chinese Emperor
  • 1 theelepel Chinese sojasaus Chinese Emperor
  • ½ theelepel suiker
  • 300 gram langkorrelrijst
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Roer 1 eetlepel slaolie, 1 theelepel sherry, 1 theelepel zout, 1 mespunt
  • peper en 2 theelepels aardappelmeel in een kom door elkaar.
  • Snijd het vlees in blokjes, schep die door de marinade en laat ze ± 10 minuten marineren.
  • Pel de ui en snijd hem in vierkantje stukjes.
  • Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in blokjes.
  • Was het pepertje, snijd de kapjes eraf, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne ringetjes.
  • Maak de winterwortel schoon en snijd hem in blokjes.
  • Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in vierkante stukjes.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de blokjes wortel ± 3 minuten.
  • Schep ze met een schuimspaan in een zeef, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Kook de champignons ± 1 minuut in hetzelfde water.
  • Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Schep de ui, paprika, peperringetjes, wortel en champignons in een kom door elkaar.
  • Los in een andere kom 1/4 bouillontablet in 1 dl kokend water op.
  • Roer de oestersaus, de sesamolie, de sojasaus, de suiker, de rest van de cherry, de rest van het zout en 1 mespunt peper tot een sausje.
  • Hang de zeef in een steelpan en zet die in de buurt van de wok.
  • Breng in een pan 1/2 liter water met de rest van het bouillontablet aan de kook, voeg de rijst toe en kook die in ± 20 minuten gaar.
  • Verwarm 4 borden voor.
  • Verhit de wok op hoog vuur, schenk er de rest van de slaolie in en verhit deze.
  • Laat het vlees intussen op keukenpapier uitlekken.
  • Zet het vuur lager zodra er een lichte walm van olie afkomt.
  • Doe het vlees in de wok en bak het al omscheppend 2-3 minuten.
  • Schep het vlees met de olie in de zeef boven de steelpan. en maak de wok schoon.
  • Verhit de wok opnieuw, voeg 2 eetlepels van de warme olie (uit de steelpan) toe en verhit deze.
  • Voeg de groenten toe en roerbak ze ± 2 minuten.
  • Schep het vlees erdoor en bak het ± 1 minuut mee.
  • Schenk het sausje erbij en laat het al omscheppend in ± 3 minuten iets inkoken.
  • Roer de rest van het aardappelmeel in een kopje met 1/2 eetlepel koud water tot papje, schenk dit al roerend in de wok en laat de saus al roerend licht
  • binden.
  • Giet de rijst af, schep hem in timbaaltjes en druk goed aan.
  • Keer de timbaaltjes boven de warme borden en laat de rijs op de borden glijden.
  • Schep het vlees-groentegerecht ernaast en strooi er de cashewnoten over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken / Varkensvlees