Pikante zoete aardappel uit de oven

Pikante zoete aardappel uit de oven

De exotische neef van de bescheiden aardappel. De zoete aardappel verdient een betere behandeling dan gekookt, gestampt of in de oven gegooid te worden! Vandaar deze voorkeursbehandeling met paprikapoeder, knoflook, tijm en rozemarijn.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 50 ml olijfolie
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • tijm
  • rozemarijn
  • zout
  • 2 eetlepel(s) Hellmann's Real

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • We beginnen met het maken van de kruidige olie.
  • Neem een kleine kom, meng de paprikapoeder en olijfolie en haal hier vervolgens de aardappelpartjes met schil goed doorheen.
  • Doe de aardappel en de olie dan bij elkaar in een ovenschotel.
  • Strooi de tijm en rozemarijn eroverheen, breek dan met je handen de knoflookbol ruwweg in stukken boven de schotel, zodat de knoflooktenen verspreid over de aardappels terecht komen.
  • Tot slot breng je het geheel op smaak met zeezout en doe je het 45 minuten in de oven – of tot de aardappelpartjes goud en knapperig zijn.
  • Serveer de aardappelpartjes met Hellmann's Real mayonaise.
  • Mayo en paprika – altijd een topcombinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch