Pikel Di Concomer

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram komkommer
  • madame jeanettes promente
  • deciliter water
  • 1 laurierblaadje
  • ½ deciliter azijnessence
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel zout
  • kruidnagel

Instructies

  • De komkommer schoonmaken, wassen en daarna 5 min. zachtjes laten koken in een mengsel van het water, azijn en zout.
  • Dit moet eigenlijk in een koperen pan gebeuren, want hierin krijgt de komkommer zijn groene kleur.
  • Het mengsel iets laten afkoelen en in een schoon potje gieten.
  • De promente schoonmaken en snijden.
  • De promente, laurier, knoflook en kruidnagel in het potje doen.
  • Het potje goed afsluiten en minstens 3 dagen laten staan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Antillen