Pilav

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rijst bijvoorbeeld Surinaamse rijst
  • 2 theelepel zout
  • ½ theelepel kurkuma koenjit
  • ½ theelepel foelie
  • 0.3 theelepel kardamom
  • 2 ½ kop bouillon van een blokje of van vlees getrokken

Instructies

  • Verhit de boter en olie en voeg de gewassen en uitgelekte rijst toe.
  • Blijf onder roeren op gematigd vuur verhitten tot de rijst glazig wordt en gaat
  • verkleuren (10-12 minuten).
  • Voeg de hete bouillon toe (pas op het spatten) en vervolgens het zout en de
  • kruiden.
  • Roer 3 minuten met een vork en laat de rijst met het deksel op de pan (niet
  • oplichten) op een laag vuurtje gaar worden (20-25 minuten).
  • De pilav kan nog iets pittiger gemaakt worden door wat cayennepeper toe te
  • voegen.
  • Apart is ook om een handje gewassen krenten of rozijnen toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Griekenland