Pistache-amandelbrownies
Equipment
- 6 ronde bakvormpjes van 10 cm doorsnee en 6 cm hoog, de wand en de
- bodem ingevet
Ingrediënten
- 50 gram grofgehakte amandelen
- 50 gram grofgehakte pistache
- 250 gram pure chocola in stukjes
- 120 gram boter
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 175 gram bloem
- 10 gram gemalen kaneel
- 1 opengesneden vanillestokje
- 5 dl melk
- 50 gram pindakaas
- ½ liter yoghurtijs
- extra vanillestokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bedek de bodem en de wand van de vormpjes met 1/4 deel van de amandelen en pistache.
- Laat de chocola en de boter in een kom op een pan met heet water smelten.
- Klop de eieren met de suiker, de bloem, de kaneel en het vanillemerg tot een glad mengsel.
- Klop de rest van de pistache en amandel door het chocolademengsel.
- Schenk het beslag in de vormpjes en bak de brownies in het midden van de oven in 15-25 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen en neem ze uit de vorm.
- Breng de melk aan de kook en los de pindakaas hierin al roerend op.
- Laat deze saus in de koelkast afkoelen.
- Serveer de brownies op bordjes met op elke brownie 2 bolletjes ijs.
- Schenk de saus eromheen en garneer met de vanillestokjes.