Pitapizza

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pita-afbakbroodjes
  • 1 blik tomatenblokjes ca. 200 g / op sap
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g rucola
  • 300 g mozzarella
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodjes 3 minuten voor.
  • Giet de tomatenblokjes af.
  • Pers de gepelde teentjes knoflook en meng deze met peper en zout door de tomatenblokjes.
  • Snijd de rucola kleiner en de mozzarella in dunne plakjes.
  • Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes en snijd de spekblokjes iets kleiner.
  • Beleg de pitabroodjes tot 1 cm van de rand met de tomatenblokjes.
  • Verdeel daarover de rucola, gedroogde tomaten en de spekblokjes met daarover de mozzarella.
  • Druppel er olijfolie over en zet de pitapizza’s 4-6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In plaats van pitabroodjes zijn stokbroodjes of ciabatta ook geschikt.
Snijd deze wel open anders is de deeglaag te dik.
Wijnadvies:
Lekker met een glaasje simpele frisse witte, rosé of rode wijn uit Italië.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Pizza
Land van herkomst Nederland