Pittig! fris, zomers stamppotje a la Sandra

(voor 4 personen, 8 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels NA HET SCHILLEN! (in stukken gesneden)
  • 100 gram babyspinazie
  • 200 gram spinazie gewassen
  • 75 gram rucola gesneden
  • 250 gram andijvie gewassen / gesneden
  • 3 kleine rode uien in halve ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 1 vleestomaat in kleine bokjes gesneden
  • 1 citroen sap van 1 halve en de rasp van de hele citroen
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) groentebouillonpoeder
  • 150 gram geraspte kaas 30+
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • 1 eetlepel(s) becel light vloeibaar

Instructies

  • Breng de aardappelen aan de kook en kook ze 15 minuten in ruim water met wat zout.
  • Giet af en laat even uitdampen.
  • Doe de becel in een (wok) pan en bak hierin de knoflook, de tomaat, de uienringen en de rode peper een minuut of 3 aan.
  • Voeg dan al roerend beetje bij beetje alle spinazie toe tot alle spinazie op is en geslonken.
  • Doe de andijvie (rauw) in een grote pan.
  • Doe daarbovenop de gekookte aardappels.
  • Daarbovenop de gesneden rucola, het tomaat-uienmengsel, de geraspte kaas, de sambal oelek en de mosterd.
  • Voeg als laatste de babyspinazie, de citroenrasp en het citroensap toe.
  • Stamp met de stamper alles goed door elkaar.
  • Proef even en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe als je dat wilt.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Hou je niet van pittig, laat dan de sambal en/of de mosterd weg of halveer dat!!
Heerlijk, gegeten met een tartaartje met peper en zout, gebakken in een halve eetlepel becel light vloeibaar, 4 punten extra p.p.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stamppot
Land van herkomst Nederland