Pittig gekruide garnalensoep

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 gr rauwe ongepelde garnalen
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 1,8 liter kippenbouillon tablet
  • 6 fijngesneden stengels citroen sereh
  • 1 eetlepel(s) Tom Yam pasta zie recept
  • 8 verse limoen djeroek poeroet
  • 4-6 kleine rode peper
  • 4 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blikje straw mushrooms stro-champignons

Instructies

  • Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm; bewaar de koppen en schalen.
  • Verhit in een wok de olie en bak het garnalenafval rosé.
  • Breng in een ruime pan de bouillon met het garnalenafval, 1/3 deel van het citroengras en de Tom Yam pasta aan de kook en laat dit ± 15 minuten koken.
  • Zeef de bouillon, breng hem opnieuw aan de kook met de rest van het citroengras, het limoenblad, de rode pepers, het citroensap, de vissaus, de suiker en de champignons en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Kook de garnalen 1-2 minuten mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten