Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram riblappen
- 750 gram uien
- zout peper
- 3 kruidnagelen
- 1 laurierblad of 1 blad daon salam
- 2 rode Spaanse pepers
- ½ dl ketjap manis
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 theelepel ketoembar koriander
- 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 tablet vleesbouillon
Instructies
- Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
- Pel de uien en snipper deze grof.
- Pel en snipper de knoflook.
- Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
- Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
- Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
- Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
- Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
- Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen.
- Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!