Pittig indisch stoofpotje

Pittig indisch stoofpotje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen
  • 750 gram uien
  • zout peper
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad of 1 blad daon salam
  • 2 rode Spaanse pepers
  • ½ dl ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel ketoembar koriander
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 tablet vleesbouillon

Instructies

  • Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
  • Pel de uien en snipper deze grof.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
  • Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
  • Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
  • Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
  • Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
  • Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen.
  • Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot
Land van herkomst Indonesië