Pittige balletjes in pindasaus a la Sandra uit de slowcooker

Pittige balletjes in pindasaus a la Sandra uit de slowcooker

voor 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 gehakt
  • 2 ei losgeklopt
  • 100 gram paneermeel
  • 3 ui voor de boemboe
  • 5 teentjes knoflook voor de boemboe
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd,voor de boemboe
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis voor de boemboe
  • 1 eetlepel(s) sojasaus voor de boemboe
  • 1 theelepel djinten voor de boemboe
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree voor de boemboe
  • 1 eetlepel(s) sambal manis voor de boemboe
  • 1 Paprikapoeder voor de boemboe
  • 1 theelepel trassipasta voor de boemboe
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop voor de boemboe
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld, voor de boemboe
  • klein scheutje olie

Benodigdheden voor de saus:

  • 1 rode ui klein gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) sambal manis
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia brown bruine suiker
  • 3 eetlepel(s) kokosrasp
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 klein maggiblokje verkruimeld

Instructies

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten waar boemboe bij staat in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree. Dit is je boemboe.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet apart.
  • Meng het losse gehakt voorzichtig met de paneermeel zodat de paneermeel goed verdeeld is door het gehakt en voeg dan pas de geklopte eieren toe. Zet even in de koeling.
  • Fruit de boemboe in de olie aan tot het meeste vocht eruit is, het moet een beetje een compacte massa worden.
  • Spreid de boemboe op een bord zodat het snel af kan koelen.
  • Als de boemboe is afgekoeld, meng je dit met het gehakt (waar het ei en de paneermeel al in zit.
  • Draai balletjes. (Ik weeg altijd plukjes gehakt af en draai er dan gelijke balletjes van. Dat is handig voor de garing). Ik heb 26 balletjes van 50 gram per stuk gemaakt.
  • Doe de saus onderin de slowcooker.
  • Leg de balletjes er bovenop. (het past niet allemaal op de bodem, ik stapel het gewoon voorzichtig op).
  • Zet de slowcooker 3,5 uur op low. Schep op de helft van de tijd alles heel voorzichtig om.
  • Eet smakelijk!
  • Lekker met rijst, satéboontjes, atjar, kroepoek etc.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Slowcooker / Vlees