Pittige Borrelgehaktballetjes
Deze pittige gehaktballetjes zijn heerlijk als borrelhapje bij elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 500 gram ongekruid half om half gehakt
- ½ zakje Verstegen hamburgerkruiden
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels ketchup
Instructies
- Kneed het gehakt met de hamburgerkruiden, het ei en de paneermeel tot een grote bal.
- Voeg indien nodig extra paneermeel toe als het gehakt te plakkerig is.
- Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze volledig gaar en goudbruin in boter.
- Maak ondertussen een marinade van de sambal, ketchup en ketjap.
- Voeg dit mengsel op hoog vuur toe aan de gehaktballetjes en meng ze goed door elkaar, zodat de marinade goed aan de balletjes hecht.
- Laat de gehaktballetjes afkoelen en geniet ervan als borrelhapje!