Pittige Borrelgehaktballetjes

Pittige Borrelgehaktballetjes

Deze pittige gehaktballetjes zijn heerlijk als borrelhapje bij elke gelegenheid!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram ongekruid half om half gehakt
  • ½ zakje Verstegen hamburgerkruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels ketchup

Instructies

  • Kneed het gehakt met de hamburgerkruiden, het ei en de paneermeel tot een grote bal.
  • Voeg indien nodig extra paneermeel toe als het gehakt te plakkerig is.
  • Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze volledig gaar en goudbruin in boter.
  • Maak ondertussen een marinade van de sambal, ketchup en ketjap.
  • Voeg dit mengsel op hoog vuur toe aan de gehaktballetjes en meng ze goed door elkaar, zodat de marinade goed aan de balletjes hecht.
  • Laat de gehaktballetjes afkoelen en geniet ervan als borrelhapje!
————————————————————————————————–