Pittige chili con carne met paprika en rode bonen

Kruidige chili con carne recept met gehakt, paprika en rode kidneybonen, geserveerd in een rustieke schaal met tabasco en koriander – een Mexicaanse stoofschotel en bonenschotel met gehakt die comfortfood en pit combineert.

Pittige chili con carne met paprika en rode bonen

Een hartige stoofschotel met gehakt, rode bonen en paprika, op smaak gebracht met chili en een vleugje tabasco. Comfortfood met een kick!
Porties: –+
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

IngrediΓ«nten

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 groot blik kidneybonen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Tabasco naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze in de boter enkele minuten.
  • Pers de knoflook en fruit deze kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul en lichtbruin.
  • Snijd de paprika in blokjes en roer door het gehaktmengsel.
  • Voeg bloem, paprikapoeder en chilipoeder toe, blijf roeren tot de bloem gaar is.
  • Voeg de kidneybonen toe en meng goed.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • Breng op smaak met zout en eventueel enkele druppels tabasco.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met witte rijst, tortillachips of een stukje knapperig maΓ―sbrood.
Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Tempranillo of Zinfandel.

Voedingswaarden

Calories: 428 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 30 g | Vet: 26 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieΓ«n Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Herfst