Pittige chili con carne met paprika en rode bonen
Een hartige stoofschotel met gehakt, rode bonen en paprika, op smaak gebracht met chili en een vleugje tabasco. Comfortfood met een kick!
Equipment
- Vleesmessen
IngrediΓ«nten
Instructies
- Snipper de ui en fruit deze in de boter enkele minuten.
- Pers de knoflook en fruit deze kort mee.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul en lichtbruin.
- Snijd de paprika in blokjes en roer door het gehaktmengsel.
- Voeg bloem, paprikapoeder en chilipoeder toe, blijf roeren tot de bloem gaar is.
- Voeg de kidneybonen toe en meng goed.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
- Breng op smaak met zout en eventueel enkele druppels tabasco.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met witte rijst, tortillachips of een stukje knapperig maΓ―sbrood.
Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Tempranillo of Zinfandel.
Voedingswaarden
Calories: 428 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 30 g | Vet: 26 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g