Pittige chili sin carne

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 bak Quorn fijngehakt175 g
  • 1 blikje maïskorrels 300 g
  • 2 potten bonenschotel chili con carne à 620 g
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel(s) azijn

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijn snijden.
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In braadpan 3 eetlepels olie verhitten en knoflook en peper 1 minuut fruiten.
  • Quorn en paprika toevoegen en 3 minuten bakken.
  • Maïs laten uitlekken.
  • Bonenschotel en maïs toevoegen en door en door verwarmen.
  • Pittig met zout en peper op smaak brengen.
  • Komkommer schillen en in dunne plakjes schaven.
  • Dressing roeren van rest olie, azijn, zout en peper.
  • Komkommer met dressing mengen.
  • Bonenschotel met komkommersalade serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood of tortillachips
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch