Pittige chili sin carne
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 bak Quorn fijngehakt175 g
- 1 blikje maïskorrels 300 g
- 2 potten bonenschotel chili con carne à 620 g
- 1 komkommer
- 1 eetlepel(s) azijn
Instructies
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijn snijden.
- Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
- In braadpan 3 eetlepels olie verhitten en knoflook en peper 1 minuut fruiten.
- Quorn en paprika toevoegen en 3 minuten bakken.
- Maïs laten uitlekken.
- Bonenschotel en maïs toevoegen en door en door verwarmen.
- Pittig met zout en peper op smaak brengen.
- Komkommer schillen en in dunne plakjes schaven.
- Dressing roeren van rest olie, azijn, zout en peper.
- Komkommer met dressing mengen.
- Bonenschotel met komkommersalade serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood of tortillachips