Pittige Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

Pittige Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

Porties: 20 kleine balletjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel sambal oelek of 3 rode pepers
  • 1 ei
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 500 gram gehakt hal-om-half
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml ketjap manis
  • 5 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetleel goela djawa of bruine suiker
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Snijd de bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine.
  • Meng de bosuien, de sambal/rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rol balletjes van het gehakt.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
  • Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, bruine suiker en het citroensap toe en gaar de gehaktballetjes.
  • Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
  • Serveren
  • Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het verschilt per ketjap hoe zoet/zout hij is.
Proef van tevoren en verdun de saus eventueel met water, zodat het niet te zoet of te zout wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Indonesië