Pittige kalkoensoep

Pittige kalkoensoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1200 gram kalkoenpoot
  • 1,2 ltr water
  • 2 st kippenbouillon tabletten
  • 15 gram boter
  • 1 ui
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 el suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 6 el ketjap manis
  • zout
  • peper
  • aardappelmeel

Instructies

  • Breng een pan water met de kalkoen en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de kalkoen, met het de deksel op de pan, minimaal 1,5 uur trekken. Snipper intussen de ui.
  • Haal de kalkoen uit de pan en zeef de bouillon.
  • Fruit de ui aan in de boter.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat de even meebakken.
  • Voeg de suiker, sambal en ketjap toe en laat even meebakken.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Pluk het vlees van het bot en snijd fijn.
  • Voeg het vlees toe aan de soep.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Proef of de soep pittig genoeg is.
  • Voeg eventueel nog wat sambal toe.
  • Vind je de soep te dun maak dan een papje van wat aardappelmeel en water en voeg dit aan de soep toe.
  • Laat de soep nog even doorkoken.
  • Serveer de soep in borden of kommen en geef er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Soep