Pittige lamsragoûtpakketjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 550 gram lamsvlees
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 170 gr geschilde en in ringen gesneden ui
  • 270 gram geschilde ontpitte en in kleine stukjes gesneden tomaten
  • 1 eetlepel fjngehakte rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 3 knoflook
  • 140 gram geitenkaas
  • 1 peterselie
  • 8 blaadjes fyllodeeg
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in stukjes van 2 cm.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak het vlees hierin.
  • Voeg de uien, de tomaten en de rozemarijn toe en kruid met peper en zout.
  • Schil 2 knoflookteentjes, pers ze fijn en voeg ze aan het stoofpotje toe.
  • Stoof het geheel eerst 5 minuten zonder deksel en laat vervolgens afgedekt op zacht vuur 40 minuten pruttelen.
  • Verdeel de geitenkaas in grove stukken en roer die door de peterselie.
  • Pers het laatste knoflookteentje en voeg dit aan de kruidenkaas toe.
  • Verdeel het fyllodeeg in 16 rechthoekjes.
  • Bestrijk 8 rechthoekjes met wat olijfolie, leg er een tweede dwars overheen en bestrijk opnieuw met olijfolie.
  • Schik in het midden 2 eetlepels lamsragoût en 1-2 eetlepels geitenkaas.
  • Vouw het dicht tot een pakje, bestrijk met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Leg de pakjes op een beboterd bakplaat en bak ze 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn dien ze onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Griekenland