Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen met een randje vet in flinke dobbelstenen
- 2 grote uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 8 eetlepels pindakaas
- 100 gram santen van een blok
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel sambal badjak
- 4 djeroek peroet blaadjes citroenblad (Amazing Oriëntal, Toko of sommige supers)
- 2 theelepels verkruimelde trassi
- 1 eetlepel tamarinde
- 1 eetlepel goela djawa/palmsuiker
- 1 eetlepel zout naar smaak
- ½ kopje ketjap manis
Instructies
- Uien in S.C. legen met daarop het vlees en de overige ingrediënten.
- Even doorroeren. Voeg ca. 100 ml water toe.
- Zet de S.C. ¾ uur op HIGH en daarna zon 4 à 5 uur op LOW.
- Halverwege even doorroeren.
- Tegen het einde even proeven of het vlees gaar is.
- Het is niet de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt!
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst, sperzie- of snijbonen, koolsoorten, gefruite uitjes of seroendeng.