Pittige runderstoof in pindasaus voor de Slow Cooker

Pittige runderstoof in pindasaus voor de Slow Cooker

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen met een randje vet in flinke dobbelstenen
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 100 gram santen van een blok
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 4 djeroek peroet blaadjes citroenblad (Amazing Oriëntal, Toko of sommige supers)
  • 2 theelepels verkruimelde trassi
  • 1 eetlepel tamarinde
  • 1 eetlepel goela djawa/palmsuiker
  • 1 eetlepel zout naar smaak
  • ½ kopje ketjap manis

Instructies

  • Uien in S.C. legen met daarop het vlees en de overige ingrediënten.
  • Even doorroeren. Voeg ca. 100 ml water toe.
  • Zet de S.C. ¾ uur op HIGH en daarna zon 4 à 5 uur op LOW.
  • Halverwege even doorroeren.
  • Tegen het einde even proeven of het vlees gaar is.
  • Het is niet de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt!

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst, sperzie- of snijbonen, koolsoorten, gefruite uitjes of seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Slowcooker / Stoofpot
Land van herkomst Indonesië