Pittige venkel vissoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 kleine venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel sambal oelek
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 visbouillontablet
  • 200 gram kabeljauw filet
  • 1 eetlepel Pernod of Ricard
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak het sjalotje en de venkel schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en de venkel met de sambal en de tomatenpuree even aan.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg 4 dl water en het bouillontablet toe.
  • Kook de groenten in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Snijd de kabeljauw in stukjes, schep die door de soep en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door tot de vis gaar is.
  • Breng de soep op smaak met Pernod, zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis