Pittige zure varkens paddestoelensoep met Bacardi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras fijngesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 600 g varkensvlees in blokjes
  • 4 theelepel rode Thaise currypasta
  • 2 sjalot fijngehakte
  • 100 g witte champignons in plakjes gesneden
  • 100 g shiitake in plakjes gesneden
  • 6 koffielepels bruine suiker
  • 2 citroenen het sap er van
  • 2 lente-uitjes in fijne plakjes gesneden
  • 1 verse rode Spaanse peper ontpit en fijngesneden
  • 1 handje koriander verse
  • 1 dl Bacardi

Instructies

  • Stoof in een pot het citroengras en de sjalot kort aan.
  • Doe het varkensvlees erbij en stoof verder gedurende 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en flambeer onmiddellijk met de Bacardi.
  • Blus met kippenbouillon.
  • Schep de currypasta erbij, samen met het citroensap en de suiker.
  • Laat alles eens goed opkoken en zet het daarna 15 minuten op een zacht vuurtje.
  • Kruid de soep met peper en zout naar smaak.
  • Schep ze in kommetjes en strooi er als afwerking wat ajuintjes, koriander en Spaanse peper over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Soep / Stoofpot / Varkensvlees / Vlees