Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 Gram bloem
- 500 ml Lauw/warm water
- 50 ml Olijfolie
- 50 Gram verse gist of 22 gram droge gist
- 20 Gram zout
Instructies
- Los de gist op in het water.
- Doe de bloem, olijfolie en het zout in de Kitchenaid en laat dit al eens rustig draaien zodat alles gemengd is.
- Voeg dan beetje voor beetje het water toe en laat de Kitchenaid zijn werk doen totdat de randen van de kom schoon zijn en je een mooie bal deeg hebt.
- Laat het deeg 1 uur rijzen en verdeel het daarna in 5 porties.
- Leg de porties in ingevette bakblikken en laat nog eens een uur rijzen.
- Vul de pizza met de door jou gekozen ingrediënten en kruid met peper en zout en droge Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, enz…).
- Bakken op 250 graden ongeveer 15 minuten
Pizza Margarita:
- is belegd met passata, mozzarella, uien en verschillende soorten geraspte kaas waaronder parmezaan.
Pizza Hawaï:
- is belegd met passata, uien, gekookte ham, ananas en verschillende soorten geraspte kaas