PIZZA MET COURGETTE EN MOZZARELLA

Pizza met courgette en mozzarella

Zo mediterraan kan een pizza zijn! De smaaksensatie van de gemarineerde courgette en de pijnboompitten is subtiel, maar o zo lekker…
Porties: 1 Voor 1 pizza van ong. 24 cm
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de voor op 220 tot 250C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Schaaf de courgette in dunne plakjes en leg ze in een kom.
  • Pers de knoflook boven de kom uit en rasp de schil van de helft van de citroen.
  • Schep de courgette en knoflook om met de olijfolie en de citroenrasp.
  • Laat het mozzarellabolletje uitlekken en scheur het in stukjes.
  • Verdeel eerst de courgetteplakjes dan de stukjes mozzarella over de pizza en bestrooi dat met de pijnboompitten.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch