Pizza met sardientjes en artisjokken
Ingrediënten
Pizzadeeg:
- 500 gram meel
- 1 pakje droge gist
- wat water lauw
- scheutje olijfolie
- zout
Saus:
- 2 dl tomatenketchup
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- provencaalse kruiden oa. peterselie, basilicum, oregano, thijm
- ½ afgestreken theelepel bouillonpoeder
- ½ theelepel suiker
Beleggen:
- 1 blikje sardientjes
- 1 blikje artisjokharten
- zwarte olijven en of groene olijven
- 100 gram Gorgonzola
- 100 gram champignons
- olijfolie
- peper
- 200 gram jonge kaas en oude kaas
- 1 klein blikje ananas en/of mandarijntjes
Instructies
Tomatensaus:
- De tomatenketchup op smaak brengen met de kruidenbouillon, oregano, knoflook en wat suiker.
Pizzadeeg:
- Meng het meel met de gist en wat lauw water totdat het een stevig deeg is. Een scheutje olijfolie en wat zout toevoegen nogmaals doorkneden en het deeg een half uurtje laten rijzen. Daarna nog een keer doorkneden en uitrollen op een bakblik met bakpapier.
- Het deeg beleggen met de tomatensaus, champignons en wat geraspte kaas. De schoongemaakte sardientjes, ananas/mandarijnpartjes en stukjes artisjokken over de pizza verdelen. Nog wat geraspte kaas erover en stukjes gorgonzola toevoegen.
- Ca. 20-25 minuten in een voorverwarmde en hete oven.