Pizza met tomaten, mozzarella en kaas

(Pizza marguerita)


Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 30 gram gist verse
  • 1 theelepel zout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 150 gram mozzarella
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Instructies

  • Los de gist in 1 dl lauw water op.
  • Maak op een werkvlak van de bloem een bergje, maak een kuiltje in het midden en doe hier de gistoplossing in.
  • Kneed tot een deeg, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed het deeg 10 minuten.
  • Vorm het deeg tot een bal, bestuif die licht met bloem en laat het deeg afgedekt op een warme plaats 11/2 uur rijzen.

Vulling:

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en doe de gehalveerde tomaten hierbij.
  • Breng op smaak met een snufje zout en kook de tomaten 5 minuten in een gesloten pan.
  • Neem het deksel van de pan en laat nog 10 minuten koken.
  • Draai de tomaten door een groentemolen.
  • Snijd de mozzarella in stukjes, besprenkel die met 3 eetlepels olijfolie en laat dit 30 minuten intrekken.
  • Sla de lucht uit het gerezen deeg en kneed er de rest van het zout door.
  • Rol het deeg met een roller uit tot een ronde lap van 5-7 mm dik. Laat de rand iets dikker.
  • Leg de lap op een bakplaat, smeer daar de tomatensaus over, leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano en de geraspte kaas.
  • Bak de pizza 10-15 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië