Pizza met tomaten, mozzarella en kaas
(Pizza marguerita)
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 30 gram gist verse
- 1 theelepel zout
- 6 eetlepels olijfolie
- 500 gram tomaten
- 1 theelepel oregano
- 150 gram mozzarella
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Instructies
- Los de gist in 1 dl lauw water op.
- Maak op een werkvlak van de bloem een bergje, maak een kuiltje in het midden en doe hier de gistoplossing in.
- Kneed tot een deeg, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed het deeg 10 minuten.
- Vorm het deeg tot een bal, bestuif die licht met bloem en laat het deeg afgedekt op een warme plaats 11/2 uur rijzen.
Vulling:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en doe de gehalveerde tomaten hierbij.
- Breng op smaak met een snufje zout en kook de tomaten 5 minuten in een gesloten pan.
- Neem het deksel van de pan en laat nog 10 minuten koken.
- Draai de tomaten door een groentemolen.
- Snijd de mozzarella in stukjes, besprenkel die met 3 eetlepels olijfolie en laat dit 30 minuten intrekken.
- Sla de lucht uit het gerezen deeg en kneed er de rest van het zout door.
- Rol het deeg met een roller uit tot een ronde lap van 5-7 mm dik. Laat de rand iets dikker.
- Leg de lap op een bakplaat, smeer daar de tomatensaus over, leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano en de geraspte kaas.
- Bak de pizza 10-15 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven.