Pizza-plaatkoek met mozzarella

Porties: 40 hapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje diepvries bladerdeeg 10 plakjes
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepsl Italiaanse keukenkruiden
  • 10 plakes bacon
  • 4 mozzarellakaasjes
  • boter
  • 1 blikje Unox Saus tomaat pikant
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
  • Snijd intussen de uien in smalle ringen en bak die in de hete olie goudbruin.
  • Strooi er de Italiaanse keukenkruiden over.
  • Snijd de bacon in reepjes en bak die in een droge koekenpan zachtjes uit.
  • Snijd de mozzarella in plakken van 1/2 cm en sijd de plakken vervolgens doormidden.
  • Verwamr de oven voor op 200°C.
  • Vet een grote bakplaat met boter in en bedek de plaat met de plakjes bladerdeeg.
  • Plak de randen van het bladerdeeg met een beetje koud water op elkaar en druk ze stevig aan.
  • Prik met een vork overal gaatjes in het deeg.
  • Vouw de buitenrand van het deeg 1 cm naar binnen en verdeel de saus.
  • gelijkmatig over het deeg.
  • Verdeel de ui, de bacon en de mozzarella erover en bestrooi het geheel met graspte kaas.
  • Bak de pizza-plaatkoek in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar.
  • Snijd de koek in 40 stukes en serveer die warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië