Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 100 g kippenvlees zonder bot in kleine stukjes gesneden
- 200 g groenten naar keuze erwten, maïs, wortels, … gekookt, kleingesneden
- ½ ui fijngehakt
- 1 knoflookteen fijngehakt
- 3 eetlepel(s) Olijfolie
- 1-2 eetlepel(s) tomatenpuree
- Zout en peper gemalen
- bieslook fijngehakt
- Bloem om te bestuiven
Instructies
- Oven op 220⁰ (boven/onderwarmtvoorverwarmen.
- Ui en knoflook licht fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met 4 el water.
- Met de overige ingrediënten vermengen en op smaak brengen.
- Deeg direct uit de koelkast bewerken, met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in zes gelijke vierkanten snijden.
- De vulling over het midden verdelen en diagonaal de ene hoek naar de andere vouwen.
- Met de tanden van een vorm de randen goed aandrukken.
- Met meel bestuiven en in de oven op het middelste rek ca. 25 min. goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
met kliekjes: restjes van gebraden runder-, lams- of varkensvlees kunnen goed in plaats van braadkip gebruikt worden. Ook kunnen de pakketjes goed gevuld worden met tonijn uit blik en fruit.