Pizzadeegpakketjes met gebraden kip

Pizzadeegpakketjes met gebraden kip

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 100 g kippenvlees zonder bot in kleine stukjes gesneden
  • 200 g groenten naar keuze erwten, maïs, wortels, … gekookt, kleingesneden
  • ½ ui fijngehakt
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 3 eetlepel(s) Olijfolie
  • 1-2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • Zout en peper gemalen
  • bieslook fijngehakt
  • Bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven op 220⁰ (boven/onderwarmtvoorverwarmen.
  • Ui en knoflook licht fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met 4 el water.
  • Met de overige ingrediënten vermengen en op smaak brengen.
  • Deeg direct uit de koelkast bewerken, met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in zes gelijke vierkanten snijden.
  • De vulling over het midden verdelen en diagonaal de ene hoek naar de andere vouwen.
  • Met de tanden van een vorm de randen goed aandrukken.
  • Met meel bestuiven en in de oven op het middelste rek ca. 25 min. goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

met kliekjes: restjes van gebraden runder-, lams- of varkensvlees kunnen goed in plaats van braadkip gebruikt worden. Ook kunnen de pakketjes goed gevuld worden met tonijn uit blik en fruit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------