Geitenkaas en Munt Pizzarolletjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
  • 125 g geitenkaas
  • ½ tl gemalen komijn
  • 100 g ingelegde milde chilipepers
  • 100 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 1 handvol muntblaadjes grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei losgeklopt (om te bestrijken)
  • Zwarte sesamzaadjes om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Meng de geitenkaas met de gemalen komijn, zout en peper.
  • Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de roomkaas, laat rondom een rand van 2 cm vrij.
  • Verdeel de ingelegde chilipepers, gedroogde tomatenreepjes en gehakte muntblaadjes over het deeg.
  • Rol het deeg op in de lengte en snijd het in plakjes van ongeveer 3 cm breed.
  • Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met losgeklopt ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
  • Bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pizzarolletjes met een zomersalade, gegrilde groenten of een tomatensalsa.
 

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de smaken van geitenkaas en munt.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 9 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Pizza / Snack / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch