Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- ½ vanillestokje het merg eruit geschraapt
- 2 eetlepels suiker
- Voor de stoofperen:
- 5 stoofperen Gieser Wildeman
- 500 ml port
- 125 ml rode wijn kruidig
- 75 g suiker
- 2 steranijs
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- ½ vanillestokje
Instructies
- Verwijder de schil van de stoofperen en snijd ze doormidden.
- Verwijder het klokhuis.
- Doe alle ingrediënten voor de stoofperen in een pan met deksel en laat de peren 2-3 uur sudderen op laag vuur.
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
- Rol het deeg uit op de bakplaat met behulp van het bijgeleverde bakpapier.
- Vouw de randen van het deeg ongeveer 1 cm naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat.
- Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
- Bak de bodem in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten goudbruin.
- Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom op met het vanillemerg en de suiker.
- Meng dit geheel met de mascarpone.
- Verdeel de crème gelijkmatig over de afgekoelde bodem.
- Snijd de gestoofde peren in partjes en beleg de taart met de stoofperen.
- Bestuif de randen van de taart met poedersuiker vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak deze plaattaart het hele jaar door met kant-en-klare stoofperen.
Eventueel kun je wat van het stoofpeer sap tot een dikke siroop inkoken en over de taart druppelen.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een zoete witte wijn, zoals een Sauternes of een Riesling Auslese, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g