Pladijsreepjes met dille

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gr pladijsreepjes
  • 1 citroen
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl water
  • 1 laurierblaadje
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 dl verse room
  • 1 theelepel fijngehakte dille
  • 100 gr grijze garnalen

Instructies

  • Kruid de visreepjes en schik ze in een beboterde vuurvaste schotel.
  • Besprenkel ze met het citroensap en overgiet ze met de witte wijn.
  • Versier met een laurierblaadje en zet de schotel in een op 200°Cvoorverwarmde oven.
  • Haal de visreepjes dan uit de oven, maar houd ze warm.
  • Bereid voor de saus een blonde roux met boter en bloem, leng die aan met het kookvocht en laat enkele minuten warm worden.
  • Haal de bereiding van het vuur en voeg er de room, de dille en de garnaaltjes aan toe.
  • Giet de saus over de pladijsreepjes en serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België