Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 gr pladijsreepjes
- 1 citroen
- 2 dl droge witte wijn
- 2 dl water
- 1 laurierblaadje
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 2 dl verse room
- 1 theelepel fijngehakte dille
- 100 gr grijze garnalen
Instructies
- Kruid de visreepjes en schik ze in een beboterde vuurvaste schotel.
- Besprenkel ze met het citroensap en overgiet ze met de witte wijn.
- Versier met een laurierblaadje en zet de schotel in een op 200°Cvoorverwarmde oven.
- Haal de visreepjes dan uit de oven, maar houd ze warm.
- Bereid voor de saus een blonde roux met boter en bloem, leng die aan met het kookvocht en laat enkele minuten warm worden.
- Haal de bereiding van het vuur en voeg er de room, de dille en de garnaaltjes aan toe.
- Giet de saus over de pladijsreepjes en serveer direct.