Plattekaastaart op de wijze van Overijsel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 20 gr gist
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 50 gr boter
  • 25 gr suiker
  • 1 mespunt zout

Voor de vulling:

  • 75 gr suiker
  • 250 gr plattekaas
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 50 gr makarons
  • 1 dl melk
  • 25 gr gemalen amandelen
  • rum naar smaak

Instructies

  • Bereid het gistdeeg zoals vermeld onder ‘Gerezen pruimentaart’.
  • Beboter een springvorm, bestuif hem met wat bloem en bekleed de vorm met het deeg.
  • Klop de plattekaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker luchtig.
  • Week de makarons in de melk.
  • Voeg de geweekte makarons, de gemalen amandelen en de rum bij de plattekaas.
  • Klop het wit van de eieren stijf en schep dit luchtig door de kaas.
  • Breng de vulling over in de vorm.
  • Laat de taart in een op 190°C voorverwarmde oven 45 minuten bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Taart
Land van herkomst België