Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 20 gr gist
- 1 ei
- 1 dl melk
- 50 gr boter
- 25 gr suiker
- 1 mespunt zout
Voor de vulling:
- 75 gr suiker
- 250 gr plattekaas
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 50 gr makarons
- 1 dl melk
- 25 gr gemalen amandelen
- rum naar smaak
Instructies
- Bereid het gistdeeg zoals vermeld onder ‘Gerezen pruimentaart’.
- Beboter een springvorm, bestuif hem met wat bloem en bekleed de vorm met het deeg.
- Klop de plattekaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker luchtig.
- Week de makarons in de melk.
- Voeg de geweekte makarons, de gemalen amandelen en de rum bij de plattekaas.
- Klop het wit van de eieren stijf en schep dit luchtig door de kaas.
- Breng de vulling over in de vorm.
- Laat de taart in een op 190°C voorverwarmde oven 45 minuten bakken.