Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 gesneden oud bruinbrood
- ½ l. melk
- 4 eieren
- 150 gram rozijnen
- 6 eetl. gula djawa of 12 eetl. bruine suiker
- mespuntje zout
- 1 vanillestokje
- 100 gram boter.
Instructies
- Snijd de korsten van het brood en week het in water gedurende 10 minuten.
- Knijp het brood vervolgens goed uit.
- Splijt het vanillestokje en laat het in de melk trekken.
- Voeg ook de rozijnen bij de melk en laat de melk zo tien minuten staan.
- Haal het vanillestokje uit de melk en hak het fijn.
- Klop de eieren los en roer de melk en de rozijnen erdoor.
- Werk het brood goed door de eiermassa.
- Beboter een ovenschotel en doe de broodpudding erin.
- Leg er hier een daar een klontje boter op.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of stand 4-5.
- Laat de pudding in zo'n 40 minuten bruin en gaar worden.