Podding Rotti

 

Podding Rotti

Podding Rotti

Indonesische broodpudding
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gesneden oud bruinbrood
  • ½ l. melk
  • 4 eieren
  • 150 gram rozijnen
  • 6 eetl. gula djawa of 12 eetl. bruine suiker
  • mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram boter.

Instructies

  • Snijd de korsten van het brood en week het in water gedurende 10 minuten.
  • Knijp het brood vervolgens goed uit.
  • Splijt het vanillestokje en laat het in de melk trekken.
  • Voeg ook de rozijnen bij de melk en laat de melk zo tien minuten staan.
  • Haal het vanillestokje uit de melk en hak het fijn.
  • Klop de eieren los en roer de melk en de rozijnen erdoor.
  • Werk het brood goed door de eiermassa.
  • Beboter een ovenschotel en doe de broodpudding erin.
  • Leg er hier een daar een klontje boter op.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden of stand 4-5.
  • Laat de pudding in zo'n 40 minuten bruin en gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Indonesië