Poffertje of bollebuisje

 

poffertjes

Poffertje of bollebuisje

Porties: 60
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 4 dl lauwe melk
  • 10 gram gist
  • 3 gram zout
  • 30 gram stroop

Instructies

  • Maak een gistdeeg van de bloem, de lauwe melk, de gist en het zout.
  • Roer er de stroop door en laat het deeg ± 1 uur rijzen.
  • Giet in elk kuiltje van de hete poffertjespan wat gesmolten boter.
  • Vul de kuiltjes voor de helft met deeg en bak de poffertjes op een flink vuur aan beide kanten vlug lichtbruin.
  • Stapel ze warm op een schotel of op eenpersoonsbordjes, leg in het midden een klontje boter en bestrooi de poffetjes dik met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken