Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gr boekweitmeel
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- 1 mespunt zout
- 15 gr verse gist
- boter
- 3½ dl melk lauwwarme / 38°C
- poedersuiker
- roomboter
Instructies
Het maken van de giststarter:
- Laat de boter smelten.
- Los de gist in een beetje melk op en roer er de suiker door.
- Zet de giststarter op een warme plaats en wacht tot er belletjes op komen.
Bereiding beslag:
- Zeef het meel en het zout in een beslagkom, maak er een kuiltje in en giet hier de gistoplossing en de helft van de melk in.
- Roer met een mixer, voorzien van garde, tot een glad en klontvrij beslag ontstaat.
- Voeg dan al roerend het ei en de rest van de melk toe en laat het beslag met een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Roer na het rijzen niet meer in het beslag.
- Verwarm de poffertjesplaat en doe, met een kwastje een beetje boter in de kuiltjes.
- Doe elk kuiltje voor ¾ met beslag vol.
- Keer de poffertjes om als de bovenkant droog en de onderkant bruin is en bak ook de andere kant bruin.
- Leg de poffertjes op een bordje, leg er een schilfertje roomboter op en strooi er ruim poedersuiker over.