Poffertjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr boekweitmeel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 15 gr verse gist
  • boter
  • dl melk lauwwarme / 38°C
  • poedersuiker
  • roomboter

Instructies

Het maken van de giststarter:

  • Laat de boter smelten.
  • Los de gist in een beetje melk op en roer er de suiker door.
  • Zet de giststarter op een warme plaats en wacht tot er belletjes op komen.

Bereiding beslag:

  • Zeef het meel en het zout in een beslagkom, maak er een kuiltje in en giet hier de gistoplossing en de helft van de melk in.
  • Roer met een mixer, voorzien van garde, tot een glad en klontvrij beslag ontstaat.
  • Voeg dan al roerend het ei en de rest van de melk toe en laat het beslag met een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Roer na het rijzen niet meer in het beslag.
  • Verwarm de poffertjesplaat en doe, met een kwastje een beetje boter in de kuiltjes.
  • Doe elk kuiltje voor ¾ met beslag vol.
  • Keer de poffertjes om als de bovenkant droog en de onderkant bruin is en bak ook de andere kant bruin.
  • Leg de poffertjes op een bordje, leg er een schilfertje roomboter op en strooi er ruim poedersuiker over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst België