Poka
(kaas in bladerdeeg)
Ingrediënten
- bladerdeeg
- 1 kop yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
- 1 kop boter
- 4 bloem
- 1 theelepel zout
- 1 ½ theelepel bakpoeder
Instructies
- Meng het ei, de boter, yoghurt en olijfolie door elkaar en klop met een klopper tot het een goed mengsel is.
- Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en roer goed tot er een goed mengsel ontstaat.
- Dek het af en zet het 15 minuten in de koelkast.
- Meng in een andere kom de kaas, zout, bieslook en peterselie.
- Neem een stukje deeg ter grootte van een walnoot, rol het tot een balletje, hol dat uit en vul het op met een theelepel van het kaasmengsel.
- Maak het deeg om de vulling dicht en vorm er weer een bal van.
- Beboter een koekblik, leg de balletjes erop en bestrijk ieder balletje met een beetje melk.
- Bak de balletjes 20-25 minuten op 200°C.
- Serveer ze warm.