Poka

(kaas in bladerdeeg)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 1 kop yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 kop boter
  • 4 bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

  • 180 gram Diverse kaassoorten of zachte witte kaas
  • theelepel zout
  • peper
  • 3 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 4 eetlepels melk

Instructies

  • Meng het ei, de boter, yoghurt en olijfolie door elkaar en klop met een klopper tot het een goed mengsel is.
  • Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en roer goed tot er een goed mengsel ontstaat.
  • Dek het af en zet het 15 minuten in de koelkast.
  • Meng in een andere kom de kaas, zout, bieslook en peterselie.
  • Neem een stukje deeg ter grootte van een walnoot, rol het tot een balletje, hol dat uit en vul het op met een theelepel van het kaasmengsel.
  • Maak het deeg om de vulling dicht en vorm er weer een bal van.
  • Beboter een koekblik, leg de balletjes erop en bestrijk ieder balletje met een beetje melk.
  • Bak de balletjes 20-25 minuten op 200°C.
  • Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Griekenland