Pollo con Funghi

(Kip met gebakken paddestoelen en salie)


Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • ½ eetlepel fijngesneden salieblaadjes
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 kip in 8 stukken
  • 11/2 dl rode wijn Chianti
  • 250 gram verse paddestoelen champignons, shii-take, cantharellen, boleten in
  • plakjes
  • 2-3 dl kippenbouillon van tablet
  • 3 ontvelde tomaten in stukjes

Instructies

  • Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin ± 3 minuten zachtjes.
  • Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
  • Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg de paddestoelen toe, schep even om en schenk de bouillon erbij.
  • Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
  • Voeg dan de tomaten toe en laat nog ± 15 minuten sudderen.
  • Als verse paddestoelen niet voorradig zijn, kunt u dit gerecht maken met gedroogde paddestoelen. Giet kokend water over de gedroogde paddestoelenen laat ze hierin ± 1 uur weken.
  • Snijd de paddestoelen daarna in reepjes en.
  • verwerk ze verder als verse paddestoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte
Land van herkomst Italië