Pollo con Funghi
(Kip met gebakken paddestoelen en salie)
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- ½ eetlepel fijngesneden salieblaadjes
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 kip in 8 stukken
- 11/2 dl rode wijn Chianti
- 250 gram verse paddestoelen champignons, shii-take, cantharellen, boleten in
- plakjes
- 2-3 dl kippenbouillon van tablet
- 3 ontvelde tomaten in stukjes
Instructies
- Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin ± 3 minuten zachtjes.
- Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
- Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de paddestoelen toe, schep even om en schenk de bouillon erbij.
- Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
- Voeg dan de tomaten toe en laat nog ± 15 minuten sudderen.
- Als verse paddestoelen niet voorradig zijn, kunt u dit gerecht maken met gedroogde paddestoelen. Giet kokend water over de gedroogde paddestoelenen laat ze hierin ± 1 uur weken.
- Snijd de paddestoelen daarna in reepjes en.
- verwerk ze verder als verse paddestoelen.