Pommes de terre à la Bercy
(aardappels Berny)
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels, was ze, snij ze in vieren.
- Kook de aardappels in weinig water in 20 minuten gaar.
- Hak ondertussen een flinke eetlepel amandelen fijn, evenals de truffelschillen.
- Als de aardappels gaar zijn maken we er een puree van.
- Voeg de boter bij de puree.
- Voeg peper en nootmuskaat toe en laat op het vuur wat indrogen onder voortdurend roeren met een houten lepel.
- Laat daarna de puree een beetje afkoelen.
- Breek 2 eieren, bewaar de witten en voeg een dooier bij de puree.
- Roer hem erdoor en dan de volgende dooier.
- Voeg de truffelschillen en gehakte amandelen toe.
- Meng goed om een homogene massa te verkrijgen en laat verder afkoelen.
- Breek het laatste ei in een bord en de twee witten erbij en een beetje olie en wat water en klop ze goed los.
- Doe in een ander bord de rest van de amandelen gemengd met een gelijke hoeveelheid paneermeel.
- Strooi wat bloem op tafel, maak hierin balletjes van de puree.
- Rol eerst door het ei en dan door het paneermeel met amandelen.
- Bak de aardappels in een friteuse van 175ºC mooi bruin.