Pommes de terre à la Bercy

(aardappels Berny)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels
  • 50 g geschaafde amandelen
  • paneermeel
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel(s) truffelschillen
  • 3 eieren
  • bloem
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze, snij ze in vieren.
  • Kook de aardappels in weinig water in 20 minuten gaar.
  • Hak ondertussen een flinke eetlepel amandelen fijn, evenals de truffelschillen.
  • Als de aardappels gaar zijn maken we er een puree van.
  • Voeg de boter bij de puree.
  • Voeg peper en nootmuskaat toe en laat op het vuur wat indrogen onder voortdurend roeren met een houten lepel.
  • Laat daarna de puree een beetje afkoelen.
  • Breek 2 eieren, bewaar de witten en voeg een dooier bij de puree.
  • Roer hem erdoor en dan de volgende dooier.
  • Voeg de truffelschillen en gehakte amandelen toe.
  • Meng goed om een homogene massa te verkrijgen en laat verder afkoelen.
  • Breek het laatste ei in een bord en de twee witten erbij en een beetje olie en wat water en klop ze goed los.
  • Doe in een ander bord de rest van de amandelen gemengd met een gelijke hoeveelheid paneermeel.
  • Strooi wat bloem op tafel, maak hierin balletjes van de puree.
  • Rol eerst door het ei en dan door het paneermeel met amandelen.
  • Bak de aardappels in een friteuse van 175ºC mooi bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch