Pommes de terre dauphine
(aardappels dauphine)
Ingrediënten
voor het kookdeeg
- 1½ deciliter water
- 85 g bloem
- 3 eieren
- 60 g boter
- 3 g zout
Instructies
- Doe voor het kookdeeg het water, boter en zout in een pan en breng aan de kook.
- Zeef de bloem, neem de pan van het vuur en voeg de bloem ineens toe.
- Zet de pan weer op het vuur en roer totdat het deeg als een bal van de randen en de bodem van de pan loslaat.
- Laat het deeg iets afkoelen en roer er dan de eieren stuk voor stuk door.
- Telkens het volgende ei als het vorige is opgenomen.
- Kook de aardappels, pureer ze, voeg boter en eieren toe en breng de eieren op smaak.
- Voeg het kookdeeg bij de puree in een verhouding van 1 op 3 delen.
- Spuit met een gekartelde spuit mooie toefjes en bak deze in frituurvet van 175ºC goudbruin.