Pommes de terre dauphine

(aardappels dauphine)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de puree

  • 1 kg aardappels
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • 100 g boter
  • zout
  • peper

voor het kookdeeg

  • deciliter water
  • 85 g bloem
  • 3 eieren
  • 60 g boter
  • 3 g zout

Instructies

  • Doe voor het kookdeeg het water, boter en zout in een pan en breng aan de kook.
  • Zeef de bloem, neem de pan van het vuur en voeg de bloem ineens toe.
  • Zet de pan weer op het vuur en roer totdat het deeg als een bal van de randen en de bodem van de pan loslaat.
  • Laat het deeg iets afkoelen en roer er dan de eieren stuk voor stuk door.
  • Telkens het volgende ei als het vorige is opgenomen.
  • Kook de aardappels, pureer ze, voeg boter en eieren toe en breng de eieren op smaak.
  • Voeg het kookdeeg bij de puree in een verhouding van 1 op 3 delen.
  • Spuit met een gekartelde spuit mooie toefjes en bak deze in frituurvet van 175ºC goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch