Pompoenschotel met geitenkaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 courgette in grove stukken
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • mespunt cayennepeper
  • 2 kaneelstokjes
  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 1 kleine pompoen

Instructies

  • Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 minuut in olie fruiten.
  • Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen.
  • Geheel goed omscheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen.
  • Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
  • Gerecht in schaal scheppen.
  • Geitenkaas erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen.
Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van
verzadiging.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch